(044) 502-22-62

093 / 068 / 066/ 502-22-62

Пн-Пт 9:00 - 16:00, Сб 9:00 - 15:00

info@forpost.ua

               Ліцензія МОЗ України

Харчова алергія та імунітет

Харчування – найважливіший аспект, що визначає якість життя людини. З моменту народження воно є головною фізіологічною потребою. За неправильного живлення погіршуються функції всіх внутрішніх органів. Унаслідок цих процесів відбуваються порушення, що призводять, в першу чергу, до виснаження функцій імунної, нервової та ендокринної систем організму. Результатом неправильного харчування є зниження опору до інфекційних і грибкових захворювань, до дії несприятливих чинників зовнішнього середовища (токсинів, канцерогенів, радіації та ін.). Звідси – постійні застуди і поява осередків хронічної інфекції. Крім того, організм стає незахищеним від чинників внутрішньої агресії, що виявляється активацією умовно-патогенної флори (виникнення дисбактеріозу на слизових оболонках кишківника, верхніх дихальних шляхах, сечостатевих органах), а також розвитком онкологічних та аутоіммунних захворювань.

Регулярне або навіть епізодичне вживання погано засвоюваних продуктів призводить до того, що на них, як і на будь-який чужорідний агент розвивається виражена імунна відповідь. А оскільки їжу ми споживаємо досить часто і в значних обсягах, то наслідки для організму можуть виявитися найнесприятливішими. З одного боку, імунна система, направлена на боротьбу з чужорідними для неї харчовими агентами, поступово виснажується і менш активно реагує на інші більш значущі чинники, такі як бактерії, віруси, пухлинні клітки. З іншого боку компоненти погано засвоюваної їжі відкладаються в жирових клітках, сприяючи збільшенню їх кількості та порушенню їх розщеплювання, несприятливо впливають на стан шкіри і нервову систему, мозок людини. Все це позначається на самопочутті і зовнішньому вигляді людини (постійне відчуття млявості, втоми, розбитості, головні болі, швидка стомлюваність, втрата життєвої активності і нормальної працездатності, збільшуються жирові відкладення, погіршується стан шкіри, з'являється алергія).

Вирішенню цих проблем допомагає дослідження з визначення харчової алергії, нетерпимості. Принцип методу зводиться до визначення в крові людини специфічних антитіл, які виробляються організмом на ті або інші продукти харчування (харчові антигени). Ці антитіла виробляються імунною системою тільки в тому випадку, якщо споживаний продукт не проходить всі стадії нормального розщеплювання, і належать вони до імуноглобулінів класу G, G4 і E. Тривалість життя кожного виду цих антитіл різна. Одні живуть з нами все життя (імуноглобуліни Е) і тоді цей продукт не можна приймати зовсім, інші – півроку (імуноглобуліни G і G4) і тоді варто обмежитися на 6 місяців.

Визначення IGG, G4 і IGE-антитіл дає змогу виявити ті продукти, які недостатньо або не повністю сприймаються організмом. На підставі отриманого результату аналізу лікар дає рекомендації щодо того, які продукти треба на якийсь час повністю виключити з раціону, а які тільки обмежити, і в цей період нормалізувати роботу травної системи. Стосовно продуктів, які добре засвоюються організмом, даються рекомендації щодо їх оптимального вживання, для того, щоб уникнути появи на них негативної реакції організму.

Результатом дослідження є нормалізація обміну речовин і функціонування імунної системи, а в наслідок цього – поліпшення самопочуття, працездатності, підвищення опору до інфекційних захворювань. Особливої уваги заслуговують результати зі зниження надмірної ваги тіла від 5 до 20 кг за 1,5 місяці, очищення шкіри, відновлення функції кишківника, зменшення алергічних проявів.

 

Записатися на консультацію чи отримати відповідь на запитання

* обов'язкові для заповнення поля

up