(044) 502-22-62

093 / 068 / 066/ 502-22-62

Пн-Пт 9:00 - 16:00, Сб 9:00 - 15:00

info@forpost.ua

               Ліцензія МОЗ України

Вплив харчування на імунітет

Харчування – найважливіший аспект, визначающий якість життя. З народження харчування є головною фізіологічною потребою організму. За відсутності правильного харчування знижуються функціональні можливості всіх внутрішніх органів. Внаслідок цих процесів відбуваються порушення, що призводять до виснаження функцій імунної, нервової та ендокринної систем.

Результатом неправильного харчування є зниження опірності організму впливу факторів довкілля таким як інфекції, токсини, канцерогени, радіація. Звідси часті застуди та осередки хронічної інфекції. Крім того, організм стає вразливим по відношенню до факторів внутрішньої агресії, внаслідок чого розвивається дисбактеріоз на слизових кишечнику, верхніх дихальних шляхів, сечостатевих органів, а також можлива поява онкологічних та аутоімунних захворювань.

Що таке правильне харчування?

Людством накопичено величезний досвід у галузі гармонізації харчування. Існує велика кількість дієт та систем очищення організму.

Звичайно, накопичений століттями досвід важливий для правильної організації харчування людини. Проте, проголошуючи переважно лише загальні принципи раціонального харчування, не дозволяє враховувати індивідуальні особливості та специфіку кожної конкретної людини. У зв'язку з цим більшість існуючих методик харчування, як правило, виявляються прийнятними тільки для якогось середнього і, як правило, практично здорової людини. Все, що людина може безбоязно застосовувати, дотримуючись будь-яких рекомендацій щодо дієтичного харчування, зводиться до однієї поради – обмежити вживання:

  • солодкого;
  • борошняного;
  • алкоголю;
  • консервованого;
  • смаженої та копченої їжі.

Однак, для того щоб усунути порушення, що виникли в організмі, викликані неправильним харчуванням і уникнути несприятливого впливу з боку споживаної їжі в подальшому, необхідно підбирати індивідуальне харчування для кожної людини.

Харчова непереносимість та її вплив на імунітет

Слід зазначити, що з непереносимості організмом тієї чи іншої продукту вживання його стає абсолютно безглуздим, оскільки його харчова цінність втрачається. Часто до групи таких продуктів потрапляють овочі, фрукти, пшениця, молоко і молочнокислі продукти, які за всіма канонами дієтології мають особливу харчову цінність за балансом вітамінів і мікроелементів.

Причиною харчової непереносимості та порушення обміну речовин можуть бути такі фактори:

  1. спадково зумовлена специфіка функціонування ферментної системи організму;
  2. індивідуальні особливості розщеплення та всмоктування;
  3. індивідуальна швидкість засвоювання поживних речовин;
  4. ендокринні захворювання та багато іншого.

Регулярне або навіть рідкісне вживання продуктів, що погано засвоюються, призводить до того, що на ці продукти розвивається імунна відповідь. А оскільки їжу ми вживаємо досить часто і у значних обсягах, то для організму це може мати несприятливі наслідки. З одного боку, імунітет, спрямований на боротьбу з чужорідними для організму харчовими агентами, поступово виснажується і менш активно реагує на інші значущіші фактори, такі як бактерії, віруси, пухлинні клітини. З іншого боку, компоненти їжі, що погано засвоюється, відкладаються в жирових клітинах, сприяючи збільшенню ваги, надаючи несприятливий вплив на стан шкірних покривів і пригнічуючи вплив на нервову систему і мозок людини. Все це позначається на самопочутті та зовнішньому вигляді людини:

  • постійне відчуття млявості, втоми, розбитості;
  • головний біль;
  • швидка стомлюваність;
  • втрата життєвої активності та нормальної працездатності;
  • збільшення ваги (особливо це помітно в області талії та стегон);
  • погіршення стану шкіри;
  • поява вугрової та гнійничкової висипки;
  • виникнення алергії.

Вирішенню цих проблем допомагає дослідження щодо визначення харчової непереносимості.

Як визначається харчова неспереносимість

Принцип методу дослідження харчової непереносимості зводиться до визначення у крові людини специфічних антитіл, що виробляються організмом на ті чи інші продукти харчування (харчові антигени). Ці антитіла виробляються імунною системою тільки в тому випадку, якщо споживаний продукт не проходить усі стадії нормального розщеплення, і належать вони до імуноглобулінів класу G, G4 та E. Тривалість життя кожного виду цих антитіл різна. Одні живуть з нами все життя (імуноглобуліни Е), і тоді цей продукт не можна приймати зовсім, інші – півроку (імуноглобуліни G і G4), і тоді обмеження споживання продукту зводиться до 6 місяців.

Визначення IgG, IgG4 та IgE антитіл дозволяє виявити ті продукти, які недостатньо або зовсім не сприймаються організмом. На підставі отриманих результатів аналізу лікар дає рекомендації, які продукти слід виключити з харчування повністю, а які обмежити. Результатом дослідження є нормалізація обміну речовин (зниження надмірної ваги або збільшення при його нестачі) і нормалізація роботи імунітету, а внаслідок цього – поліпшення самопочуття, підвищення працездатності та опірності інфекційним захворюванням.

Правильне харчування – схуднення, очищення організму, зменшення симптомів алергії!

На особливу увагу заслуговують результати по можливості схуднути. Пацієнти, які змінили свій раціон харчування за результатами аналізу, втрачають від 5 до 20 кг за перші 1,5 місяці. У цьому відбувається очищення шкіри, відновлюється робота кишечника, зменшуються алергічні прояви. Це особливо добре поєднується із косметологічними процедурами. Менш завантажена токсинами шкіра здатна до сприйняття необхідних їй поживних речовин.

Не секрет, що після зниження ваги тургор тканин значно знижується, але різні косметологічні процедури допомагають відновити розтягнуту зайвим жиром та водою шкіру за допомогою таких засобів як: ручний та апаратний масаж, міостимуляція, маски, різноманітні косметологічні препарати – все спрямоване на відновлення еластичності та пружності шкіри.

У її арсеналі є препарати, що поєднують у собі екстракти рослинного і тваринного походження, які підібрані таким чином, що ефект, що омолоджує, можна порівняти за рівнем з пластичною хірургією. Після розмови з лікарем-косметологом складається індивідуальна програма відновлення шкіри, в яку, крім фізіо- і косметологічних процедур, входять різні косметологічні засоби. Це маски, що підтягують і живлять, регенеруючі емульсії, зволожуючі гідрокреми, регулюючі сироватки на основі еластину і колагену, якими можна користуватися не тільки в умовах косметологічного кабінету, але і вдома.

Поєднання краси та здоров'я забезпечує гарний настрій та успіх.

Записатися на консультацію чи отримати відповідь на запитання

* обов'язкові для заповнення поля

up